Kategorier
Mat

Bageri Stockholm – njut av klassiska bakverk och gott bröd

Det finns folk som tar fika på allvar – och det finns folk som borde göra det. Sverige har en stolt tradition av att fika och är det någonting utöver Abba, Zlatan och Ikea som ger uppståndelse i världen så är det just denna företeelse.

Fikat handlar om mer än att bara dricka kaffe och äta en bulle. Genom att besöka ett klassiskt bageri i Stockholm så kan du se vilken skillnad som finns – det handlar om en stund där du fullt ut kan njuta av otroliga smaker, underbara dofter och en atmosfär som går utanpå det mesta. En riktig fika ger någonting till alla sinnen. Det är något som vi behöver.

Ett äkta bageri bjuder på en upplevelse

Vi säger inte att det är fel att ta en snabb kaffe från Pressbyrån. Vi säger inte att du gör något galet genom att sätta dig med en latte på en av de större kedjorna som invasivt spridit sig över staden. Vi säger bara att du inte tar en fika när du gör detta. Det finns en tydlig skillnad mellan att fika på ett riktigt bageri i Stockholm och mot att ta en kaffe och ett bakverk på en större kedja.

Väljer du ett bageri i Stockholm så kommer dels det bakverk – tårta, bulle, kaka osv – att vara bakat av en riktig och utbildad konditor och dels så kommer kärlek att vara en av ingredienserna och utöver detta så kommer alla råvaror att vara noggrant utvalda. Det handlar om en respekt för både yrke och kund: på ett bageri så står din upplevelse i centrum.

Ta ett bageri med dig hem

Idag ser man också att ett bageri i Stockholm tagit steg i utvecklingen. Dels genom att man hela tiden utvecklas och skapar nya delikatesser där influenser från hela världen syns i bakverken.

Dels också genom att du exempelvis kan beställa online och få både bröd, tårtor och annat levererat hem till dig. Vilket är perfekt om du exempelvis ska ha ett barnkalas och vill bjuda på ett tårta med ett unikt motiv på.

Genom detta kan du också ta med dig ett bageri hem och bjuda dina vänner och kollegor på en riktig svensk klassiker. Det är värt att göra detta mellan varven. En fika är något man aldrig ångrar.